Сечта в парк Отдих и култура до Гребния канал предизвика

...
 Сечта в парк Отдих и култура до Гребния канал предизвика
Коментари Харесай

Сеч в частен имот до Гребната вдигна по тревога общинския Ин...

 Сечта в парк „ Отдих и просвета ” до Гребния канал провокира  във фейсбук  пореден спор за зелените площи в Пловдив и подвигна на крайник общинския Инспекторат. 

„ Нарушения не са установени ”, сподели за „ Марица ” шефът на Инспектората Асен Стефанов след инспекцията, осъществена в ранния следобяд. Той изясни, че инспекторите незабавно са ревизирали сигнала, подаден на „ горещия ” телефон. От отчета излиза наяве, че сечта се прави в частен парцел, при което са отрязани 15 дървета и са унищожени храстите. 

„ Собственикът на парцела е дал на чиновниците заповед, издадена от регион „ Западен ” на 28 октомври 2022 година Сечта е осъществена според посочените инструкции в заповедта ”, сподели шефът на Инспектората. 

Кметът на регион „ Западен ” Димитър Колев удостовери, че е разрешил сечта. 

„ Имотът е частен, а заповедта е издадена, тъй като тополите са остарели и рискови. Тази зона е планувана за озеленяване и притежателите нямат право да строят. Но желаят да обезопасят терена, тъй като при по-силен вятър изсъхналите и изгнили тополи сами падат ”, разяснява Димитър Колев. 

Районният кмет подсети, че през предходната година общинското дружество „ Градини и паркове ” предприе частична акция по премахването на рисковите дървета към Гребния канал. „ Въздържах  се от сечта, само че след няколко сигнала и един случай взехме решение, че би трябвало да се отреже изсъхналата растителност. Проблемът в целия пояс в парка към Гребния канал е огромен, тъй като много от дърветата са остарели и заболели ”, добави Димитър Колев. 

Видеото и фотографията са от фейсбук

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР